vineri, 2 octombrie 2009

Interviu la comisia de psihologie educationala



Pentru marele public, este poate interesant sa afle detalii despre  conditia reala a psihologului roman ( in acest caz un psiholog scolar ...) supus ordinelor discretionare ale unei institutii birocratice ( termenul este mult prea elegant ) :




" Re:Interviu la comisia de psihologie educationalã _FB_TIME_SINCE


oh..cei 500 de ron reprezinta, dupa cum urmeaza :
- 250 taxa de "analiza" a dosarului (s.n.)
- cam 100 legalizarea tuturor documentelor cerute
- tot cam 100 drumul pana la bucuresti
I-am pus la un loc, pentru ca pe toti i-am platit din buzunarul propriu.

De la Copsi am avut "curajul nebunesc" sa cer doar cei 250 ron.

Mi-a raspuns domnul lor avocat ca aceea reprezinta o taxa de analiza a dosarului si nu una pt eliberarea certificatuluide libera practica.

Analiza care are loc, chiar la interviu ) Foarte interesant, cum castiga unii 250 ron in 2 secunde cat iti spun " tu poti pleca acasa"
. (s.n.)

Ca nu ne-a informat nimeni la filiala teritoriala ca nu putem obtine dreptul de libera practica sau ca ne-au chemat din toata tara la un interviu ce n-a mai avut loc,,asta nu ii costa nimic,,doar pe noi ne-a costat.

Ca n-au pus nici ulterior pe site vreun anunt prin care sa informeze absolventii de psihopedagogie cu licenta obtinuta dupa 2004 sa nu mai depuna dosare in care sa piarda bani (desi le-am cerut explicit acest lucru) asta nu seamana a premeditare cu scopul de a primi taxe ?
"




Sursa : http://www.psihologiaonline.ro/forum/index.php?option=com_fireboard&Itemid=26&func=view&catid=37&id=600#600




"Privesc cu groaza cit de transformati de spaima ies cu totii de la interviuri. Suntem tareee prosti ca acceptam starea asta." (s.n.)


Sursa : http://www.psihologiaonline.ro/forum/index.php?option=com_fireboard&Itemid=26&func=view&id=600&catid=37&limit=6&limitstart=6

3 comentarii:

Lili C. spunea...

Nu ies chiar toţi transformaţi de spaimă. Unii sunt gata pregătiţi să accepte tot ceea ce li se face la interviu şi după.Ei ştiu deja la ce să se aştepte, dar speră să intre în joc şi să-şi recupereze banii plătiţi. Odată intraţi, cercul se închide şi ei funcţionează ca nişte roboţi, programaţi să se supună regulilor şi legilor (fie ele subînţelese) ale copsi.
Prostia, de fapt, asta este !

Antonela spunea...

sa inteleg ca psihopedagogii numai pot primi atestare din partea comisiei educationale?
eu sunt psihopedagog,absolventa in 2008 si ma pregateam sa imi depun dosarul...atat le trebuie,sa nu ma ateste...habar nu au cata munca depun intr-o scoala speciala cu elevi autisti...

Lili C. spunea...

Antonela, cred că e bine să ţii seama de experienţa lui fontilili... restul de tine depinde !